Woning aan de Warande, De Strijp, Rijswijk

De woningen in De Strijp 

De Strijp is een zeer gewilde woonwijk in Rijswijk. Veel mensen willen hier een huis kopen. Deze wijk is gelegen aan de westkant van Rijswijk en grenst aan Den haag Wateringseveld. De wijk heeft 1.499 woningen, waarvan 76% koopwoningen. De meeste daarvan zijn rond 1996 gebouwd. Er wonen c.a. 4.000 mensen in De Strijp. De woningen zijn in een aantal stijlen gebouwd. De grote herenhuizen in de Eilanden, zijn in een slingerend patroon gebouwd. De meesten hebben een inpandige garage en een achtertuin grenzend aan het water. Aan de Strijplaan bevinden zich de z.g. bootwoningen. De woningen met de pilaren zijn kenmerkend voor de ene zijde van de Strijplaan. Aan de andere zijde bevinden zich nog wat woningen in de “eilandenstijl” en ook drive-in woningen. Aan de Siergaarde en de Warande zijn de kenmerkende hoge huizen in strakke rijen te vinden. Aan de Siergaarde zijn ze uitgevoerd met geel en blauw en ze worden dan ook vaak de “Ikea woningen” genoemd. Aan de Warande hebben ze blauwe details. Er is ook een aantal appartementsgebouwen. De Cirkelflat valt daarvan qua architectuur het meeste op.

Het is heerlijk vertoeven in buurtpark De Strijp

In het onlangs gerenoveerde buurtpark De Strijp is het heerlijk vertoeven. Ook aan de honden en hun eigenaren wordt gedacht: achter het park bevindt zich een afgesloten hondenlosloopstrook. Zin om even te sporten? De sporthal De Schilp en de aangrenzende sportvelden, grenzen aan de wijk. De petanque club ABA grenst aan de wijk. Net buiten de wijk bevindt zich een klein winkelcentrum met o.a. de supermarkt PLUS, een bakker, snackbar, restaurant en dierenspeciaalzaak. In de Cirkelflat bevindt zich een kinderopvang inclusief BSO. De dichtstbijzijnde basisschool ligt net buiten de wijk. De wijk is bereikbaar met openbaar vervoer.

Sociale cohesie

Het is prettig wonen in De Strijp. De sociale cohesie in de buurt is hoog. Er is een actieve buurtorganisatie, die je via de buurtapp en een informatieblad op de hoogte houdt van de activiteiten in de wijk. De Koningsnacht- en dag activiteiten, zijn bekend in heel Rijswijk. Ook wordt er meegedaan aan de buitenspeeldag, eieren zoeken met Pasen, adopteren van boomspiegels, etc. Initiatieven zoals “De Zonnestrijp” zijn uniek in zijn soort. U kunt zich ook aanmelden voor de buurtveiligheidsapp. En dit is nog maar een kleine greep uit de activiteiten. De wijk kent veel gezinnen met kinderen. De bewoners van het eerste uur zijn meestal eind vijftig en hun kinderen zijn net wel of net niet het huis uit. De meeste bewoners die later zijn ingestroomd hebben jonge(re) gezinnen. De buurt is bijzonder kindvriendelijk.

Woning kopen in De Strijp?

In De Strijp zijn regelmatig woningen te koop, momenteel zijn dat 8 woningen. Sommige woningen bevinden zich qua sanitair en keukeninrichting nog in de originele staat, anderen zijn al door de bewoners gemoderniseerd en voorzien van hangtoiletten, inloopdouches en moderne keukens. Het is belangrijk hierop te letten, als u op een woning biedt. Het vervangen van een keuken en het sanitair is behoorlijke kostenpost. Qua isolatie zit het wel goed met de woningen in de Strijp. Ze zijn volledig geisoleerd en rondom voorzien van dubbel glas. Sinds enkele jaren is “De Zonnestrijp” actief in de wijk. Dit collectief heeft voor veel bewoners o.a. zonnepanelen en zuinige luchtverversingsinstallaties aangeschaft. Hierdoor zijn veel woningen energiezuinig. Met ca 15 zonnepanelen op het dak en een slim uitgekozen energieleverancier, betaalt u aan energiekosten voor een grote woning tussen de 100 en 120 euro per maand. Ook iets om rekening mee te houden als u een woning met zonnepanelen koopt in De Strijp! Voor de grotere woningen geldt vaakt dat u relatief weinig geld betaalt per m3. 

Foxyhome: de makelaars van De Strijp!

Kopen of verkopen in De Strijp? Neem dan contact op met uw makelaar in De Strijp: Foxyhome. Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om uw wensen te bespreken.