Je hebt het ultieme huis op het oog, maar de verkoopmakelaar geeft aan dat het ‘onder bod’ is. Wat gaat Foxyhome daar voor jou aan doen?
Wanneer een huis onder bod is, betekent dit dat een serieus geïnteresseerde zich heeft gemeld en dat hij of zij met de verkopende partij in onderhandeling is. Dat neemt niet weg dat jij vrij bent om het huis te bezichtigen en zelfs een bod uit te brengen. Pas wanneer beide partijen de koopakte hebben getekend en er 3 dagen zijn verstreken, kan er niemand meer tussenkomen.

Wanneer een woning precies het label ‘onder bod’ krijgt is bij elke makelaar weer anders. Zo zijn er makelaars die een huis onder bod zetten zodra het 1e bod binnen is. Anderen doen dat pas als alle onderwerpen zijn uit onderhandeld en de koopovereenkomst door beide partijen is getekend.

Wie niet waagt, wie niet wint

Terug naar je droomhuis dat onder bod staat. Jij wilt koste wat het kost het huis hebben. Wat kun, en vooral mág je doen? Neem direct Foxyhome als aankoopmakelaar in de arm breng een goed bod uit. Foxyhome kent de regels en weten waar de verkoper gevoelig voor is. Het staat vervolgens de verkopende partij vrij om de onderhandelingen met de 1e potentiële koper af te breken als er een beter bod wordt gedaan of om een inschrijving te organiseren. Het is natuurlijk niet leuk, maar het mág wel.’

Wat is de kans op succes?

Dat is moeilijk om te zeggen. Wanneer je een huis op het oog hebt dat onder bod is, is de kans vrij groot dat het uiteindelijk aan de 1e, serieus geïnteresseerde wordt verkocht. Zij zitten al ver in het onderhandelingsproces. Maar dat betekent niet dat je de gok niet kunt wagen: door jouw bod kan ervoor gekozen worden de onderhandelingen alsnog te staken. Of het kan gebeuren dat de 1e kopers nog last minute van de koop afzien omdat zij bijvoorbeeld de financiering niet rond krijgen. Het is dus zeker de moeite waard om een bod uit te brengen, maar hang de vlag nog niet uit. De kans bestaat dat het hele feest niet doorgaat.

Voorkomen is beter dan genezen: huur Foxyhome in als aankoopmakelaar

Je wilt een bod doen op een woning die al onder bieding. Dat betekent vaak dat deze woning al op diverse woning-verkoopsites stond aangeboden. In veel gevallen had je er zelf ook snel bij kunnen zijn. Natuurlijk zit je niet de hele dag achter je PC op zoek naar geschikte woningen. Dat is logisch. Foxyhome doet dat wel. Wij speuren dagelijks alle sites af en wat nog belangrijker is: wij weten vaak al dat een woning te koop komt, voordat deze is gepubliceerd. Dus zoek je een woning en wil je niet naast het net vissen? Huur ons dan vandaag nog in als jouw inkoopmakelaar!  Klik voor meer info of een offerte hier.

Tot snel: uw Foxyhome Makelaar: Jeanette Hobo