verkopen woning met geleasete zonnepanelen

Het wordt steeds populairder: leasen van zonnepanelen. Je hebt dan niet de grote uitgave voor het kopen van de panelen en wel meteen de maandelijkse opbrengsten. Klinkt heel aantrekkelijk, behalve wanneer je je woning gaat verkopen. Dus…Let op bij verkoop van een woning met geleasete zonnepanelen!

Een woning met leasecontracten verkopen kan niet meer

Het is niet meer mogelijk om leasecontracten (en huurkoop contracten) over te laten gaan op de volgende eigenaar. Dit betekent dat u bij verkoop van uw woning verplicht bent het leasecontract af te kopen! Mocht u toch leasen overwegen? Informeer dan eerst goed naar de afkoopvoorwaarden. Andere zaken die soms geleased worden zijn cv-ketels. Hiervoor geldt hetzelfde als bovenstaande. Wil je toch meer weten of het leasen van zonnepanelen en de afkoopmogelijkheden? Dan kun je op heel veel sites terecht, zoals deze.

Hoe zit het met huurcontracten en verkoop van de woning?

Huurcontracten kunnen wel over gaan naar een volgende eigenaar. Maar misschien wil de nieuwe eigenaar uw huurcontracten wel niet overnemen. Informeer ook hier naar de afkoopmogelijkheden bij verkoop van uw woning.

Uw woning (ver)kopen?

Neem dan contact op met Foxyhome Makelaars: uw lokale CO2-neutrale makelaar voor Rijswijk en direct omliggende gebieden. Wij zijn professioneel en natuurlijk goed verzekerd.

Dit artikel is geschreven door:

drs. Jeanette Hobo RC KRMT

makelaar en eigenaar