Huis kopen Den Haag.

Huis kopen in Den Haag

Huis kopen Den Haag? Den Haag is een stad met internationale allure. Hier zetelt de regering en hier zijn diverse internationale instituten en multinationals gevestigd. De Rijksoverheid biedt veel werkgelegenheid. Alle ministeries zijn de laatste jaren weer in het centrum van Den Haag bijeen gebracht, velen in prachtige moderne panden, die en aanwinst zijn voor de skyline.

De nieuwe woonwijken van Den Haag

Den Haag heeft ca 525.000 inwoners. Ruim 42% van de woningen is koop. Je kunt in Den Haag zeer divers wonen. Aan de randen van de stad zijn de afgelopen 20 jaar grote nieuwe wijken verrezen. De wijken zijn groen en bieden een ideale leefomgeving voor gezinnen. Het betreft hier de wijken Ypenburg, Leidschenveen en Wateringseveld. In deze 3 wijken tezamen wonen inmiddels al meer dan 70.000 mensen.

Op stijl wonen in Den Haag

Liever een huis in Den Haag kopen met wat meer allure? Die vindt je volop in het Benoordenhout. Veel woningen in deze zijn gesticht in de twintigerjaren van de vorige eeuw. Aan de Benoordenhoutsweg staan veel 3 of 3 onder 1-kap villa’s. Wat meer naar binnen bevinden zich de statige geschakelde herenhuizen, voorzien van prachtige witte ornamenten. De wijk is rustig en mooi groen. Nadelen zijn de hoge woningprijzen en stookkosten, omdat de meeste woningen niet of minimaal geisoleerd zijn.

In de Schilderswijk wonen is booming

De Schilderswijk in Den Haag maakt momenteel een transitie mee. Tot de jaren ’70 was het een wijk van Nederlandse arbeiders. Doordat de huurprijzen vrij laag waren, vestigden er zich na die tijd veel gastarbeiders uit o.a. Turkije en Marokko. Na de bouw van nieuwe wijken aan de randen van Den Haag vanaf eind vorige eeuw, trokken veel bewoners uit de Schilderswijk naar die nieuwe wijken toe. Vanaf die tijd vestigen zich steeds meer arbeiders (veelal met hun gezinnen) uit Oost Europa in de wijk. Daarnaast heeft er ook een aantal kleine nieuwbouwprojecten in de wijk plaatsgevonden, waarvan een groot deel in de koopsector, waardoor de wijk van zijn armoedige imago af komt. Hierdoor is de wijk interessant voor potentiele kopers.

Een huis kopen in het centrum van Den Haag

Voor gezinnen zonder kinderen en alleenstaanden is het heel aantrekkelijk om in het gezellig centrum van Den Haag te wonen. Het winkelhart is de afgelopen jaren volledig gerenoveerd. De Passage is doorgetrokken en er is een pracht pand herrezen aan het Spui dat op de eerste verdiepingen de Primark huisvest en op de verdiepingen erboven voorzien is van prachtige appartementen. De laatste jaren heeft veel nieuwbouw plaatsgevonden in zowel de koop- als de huursector. Eyecatcher tussen alle hoge torens van de ministeries, is de woontoren aan de Turfmarkt met meer dan 30 verdiepingen.

Foxyhome makelaars: de woningmakelaar voor Den Haag

Kortom…voor ieder wat wils in Den Haag. Ben jij op zoek naar jouw droomwoning in Den Haag? Neem dan snel contact met ons op. Wij hebben regelmatig aanbod van huizen in Den Haag en als je specifiek in Den Haag een huis wilt kopen, dan gaan wij op zoek naar jouw droomhuis. Wil je je huidige woning verkopen? Wij komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken.