Huis kopen Leidschendam – Voorburg.

Huis kopen in Den Haag

De geschiedenis van Leidschendam – Voorburg

Zoals de naam al doet vermoeden, is de gemeente Leidschendam – Voorburg een samenvoeging van twee gemeenten. Deze is ontstaan in 2002. De oudste vermelding van de naam Voorburg dateert uit 777. Het gebied werd echter al geruime tijd daarvoor bewoond. Zo bevond zich ter hoogte van het huidige Voorburg in de tweede en derde eeuw een Romeinse nederzetting met de naam Forum Hadriani. De Trekvlieg (veertiende eeuw) verbond Voorburg met Den Haag. Met zijn vele welgestelde inwoners vormde Den haag een grote afzetmarkt voor producten uit Voorburg en Leidschendam.

De groei van Leidschendam – Voorburg

Toen het inwonertal van Den Haag in de twintigste eeuw enorm toenam, werd een deel van die groei opgevangen door Voorburg (jaren 20 en 30) en Leidschendam (jaren 50, 60 en 70). Zo ondergingen deze dorpen in enkele tientallen jaren een gedaanteverwisseling van landelijk naar stedelijk gebied, met een inwoneraantal van rond de 75.000 nu.

Huizen in Leidschendam – Voorburg

In deze gemeente is 56% van de huizen een koopwoning. De duurste wijken liggen in het deel van Leidschendam. Dit zijn: Park Leeuwenberg, Schakenbosch en het landelijk gebied Stompwijk. Ook de wijken met de goedkoopste woningen bevinden zich in dit deel van de gemeenten. Het zijn: De Heuvel en omgeving, Prinsenhof Hoogbouw en de Amstelwijk.

Nieuwbouw in Leidschendam – Voorburg

In het Leidschendamse deel vindt geregeld nieuwbouw plaats. Het gaat zowel om beperkte projecten ven een groot of kleiner appartementencomplex, als grotere projecten, zoals Vliethaven. In dit project worden 79 zeer diverse woningen gerealiseerd.
Het gebied van Voorburg is omgeven door andere (dicht bebouwde) gemeenten, daarom vindt hier zelden nieuwbouw plaats en zeker niet grootschalig. Het woningaanbod in dit deel is ook zeer gevarieerd: van stapelwoningen aan o.a. de Spinozalaan en omliggende straten, tot prachtige vrijstaande woningen op grote lappen grond aan de Vliet.

Huis kopen Leidschendam – Voorburg

Zoek jij ook een woning in Leidschendam – Voorburg? Neem dan contact op met Foxyhome makelaars. Wij hebben jarenlange ervaring in de regio en begeleiden je optimaal naar je nieuwe huis of appartement in Leidschendam. Wil je weten wat je huidige woning waard is? Bel voor een gratis waardebepaling.