Inleiding

Vraag nog dit jaar de Subsidie Energiebesparing eigen Huis (SEEH) aan! Heeft u voor dit jaar energiebesparende maatregelen genomen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een fikse subsidie van de overheid! Vergeet hem niet aan te vragen.

Vanaf 1 september 2020 meer subsidie

Heeft u 2 (of meer) maatregelen genomen om uw bestaande woning te verduurzamen? Dan kunt u tot 15.000 euro subsidie van de overheid krijgen. De subsidieprecentages zijn vanaf 1 september zelfs verhoogd en u mag meer dan 1x deze subsidie voor uw woning aanvragen. (Bijvoorbeeld als u al een keer uw woning heeft verduurzaamd en subsidie heeft ontvangen, komt u weer in aanmerking voor subsidie als u uw woning verder verduurzaamt.)

Veel mensen zijn u al voorgegaan. Hieronder ziet u hoeveel geld er voor 2020 beschikbaar is, hoeveel aanvragen er zijn gedaan en hoeveel budget er nog over is.

cijfers SEEH subsidiebedragen 2020

Verduurzamingsmaatregelen

Bij het verduurzamen van uw woning kunt u denken aan het isoleren van vloer, muren en dak, het nemen van beter isolerende beglazing en het kopen van een (hybride) warmtepomp.

Weten of u ook in aanmerking komt voor de subsidie?

Lees dit https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/seeh/eigenaar-en-bewoner artikel om meer te weten te komen over deze subsidie. U kunt hier ook lezen hoe u een subsidie-aanvraag moet doen. Ook in 2021 is het mogelijk een subsidie aan te vragen. Het is nog niet duidelijk of dan ook de extra hoge subsidie vanaf september 2020 ook in 2021 zal gelden. Vraag daarom nog dit jaar de Subsidie Energiebesparing eigen Huis (SEEH) aan!

Wilt u uw woning verkopen of advies over hoe u uw woning kunt verduurzamen? Neem dan contact op met Foxyhome Makelaars: uw CO2-neutrale makelaar uit Rijswijk.

 

Dit artikel is geschreven door:

drs. Jeanette I. Hobo RC KRMT

Eigenaar Foxyhome Makelaars, Rijswijk